TERVEYS
Terveys-sivun alta löytyy erilaisia listauksia tutkituista koirista, julkiset sairausdiagnoosit sekä ajankohtaisia asioita villakoiran terveydestä ja sairauksista. Jalostuksen tavoiteohjelmassa on kerrottu enemmän eri sairauksista ja niiden yleisyydestä villakoirilla.

PRA-, SA- ja Legg Perthes ja muut sairaudet -linkeistä pääset luetteloon jossa on lueteltu kaikki Puudelissa julkaistut sairaat koirat roduittain ja väreittän. Jos sinulla on SA-sairas, epileptikko tai Legg Perthes- sairas tms. -lausunnon saanut koira, lähetä kopio eläinlääkärin todistuksesta/kuitista tai vastaavasta dokumentista josta käy ilmi sekä diagnoosi että koiran identifikaatio jalostustoimikunnan yhteyshenkilölle sähköpostitse niin lisäämme sen listalle.

Dokumentissa pitää näkyä joku kolmesta "virallisesta" tunnisteesta eli koiran rekisterinumero, sirunumero tai virallinen nimi. Saatteessa kannattaa olla maininta siitä että lausunnon saa julkaista.

Kiitos etukäteen vaivannäöstäsi.

Yleisimmät perinnölliset silmäsairaudet https://www.kennelliitto.fi/perinnolliset-sairaudet-ja-koiran-hyvinvointi/yleisimmat-silmasairaudet
Yleisimpiä koirien perinnöllisiä sairauksia https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/perinnolliset-sairaudet-ja-koiran-hyvinvointi

Jalostusyhteyshenkilö:
Jaana Rinkinen
Puh. 0400 842 667
jaana.rinkinen@gmail.com