© Suomen Villakoirakerho r.y.  Finska Pudelklubben

Suomen Villakoirakerho SVK - Finska Pudelklubben FPK r.y. Virallinen rotujärjestö

ENGLISH

Osallistusmisoikeus


Vuoden rally-tokovillakoira-, Vuoden rally-tokotulokasvillakoira –ja Vuoden nuori rally-toko-ohjaaja -kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomessa rekisteröidyt Suomen Villakoirakerho ry:n jäsenten villakoirat. Koiran omistajan ja ohjaajan on oltava Suomen Villakoirakerho ry:n jäseniä ja jäsenmaksun on oltava maksettuna ko. kisavuodelta. Mikäli koiralla on useampia omistajia, riittää, että yksi heistä on Suomen Villakoirakerho ry:n jäsen.


Vuoden rally-tokovillakoira -kilpailuun voivat osallistua kaikki kilpailukauden aikana virallisissa kilpailuissa kisanneet koirat.


Vuoden rally-tokotulokasvillakoira -kilpailuun voi osallistua vain koira, jonka ensimmäinen koe on tapahtunut kilpailukauden aikana, tulokset ALO- ja AVO-luokista.


Vuoden nuori rally-toko-ohjaaja –kilpailun osallistumisoikeus alkaa sen vuoden alusta, jonka aikana ohjaaja täyttää kymmenen (10) vuotta ja päättyy sen vuoden lopussa, jonka aikana ohjaaja täyttää 17 vuotta. Osallistuakseen tulee tulosten ilmoittamisen yhteydessä ilmoittaa ohjaajan syntymäaika sekä erikseen mainita osallistuminen ko. kilpailusarjaan. Suomen Villakoirakerho ry palkitsee vuoden rally-tokovillakoira -kilpailun tuloslistan perusteella korkeimmalle sijoittuneen nuoren rally-toko-ohjaajan.


Pisteiden laskemisesta


Tuloksiin lasketaan kilpailukauden kolme (3) koetulosta. Pisteet lasketaan Suomen Kennelliiton hyväksymien virallisten kokeiden yksilösuoritustuloksista (ei joukkuetuloksia).


Vuoden rally-tokovillakoira -kilpailun pisteiden laskentaan otetaan mukaan kolme (3) tulosta. Tulokset voivat olla ALO-, AVO-, VOI- ja EVL -luokista.

Vuoden rally-tokotulokasvillakoira -kilpailun pisteisiin lasketaan kolme (3) tulosta kilpailukaudelta, jotka ovat ALO- ja AVO-luokista.

Vuoden nuori rally-toko-ohjaaja –kilpailun pisteet lasketaan kuten Vuoden rally-tokovillakoira –kilpailussa.


Mikäli kaksi tai useampi koira saa yhtä suuren pistemäärän, voittaa ylemmässä luokassa kilpaileva koira. Jos saman pistemäärän saaneet koirat kilpailevat samassa luokassa, lasketaan kokeissa saadut pisteet yhteen ja korkeimman pistemäärän saanut koira voittaa. Jos pisteet menevät tasan, voittaa koira, jolla on korkein pistemäärä yksittäisestä kokeesta. Mikäli näissäkään ole eroa, palkitaan kaksi koiraa.


Kilpailukausi


Kilpailukausi on kalenterivuosi.


Tulosten ilmoittaminen


Tulokset tulee lähettää sähköpostitse tai postitse tammikuun 15. päivään mennessä (postileima) Puudeli -lehdessä ja kerhon nettisivuilla mainittuun osoitteeseen.  

Tulokset tulee kopioida Suomen Kennelliiton (SKL) kotisivuilta jalostustietojärjestelmästä. Niiden tulosten osalta, jotka eivät vielä näy Suomen Kennelliiton kotisivuilla, tulee toimittaa kopio kilpailukirjasta tai arvostelulomakkeesta.

Tuloksista kertyneet pisteet tulee itse laskea valmiiksi pistetaulukon mukaisesti. Lisäksi tulee ilmoittaa koiran viralliset tiedot, kilpailuluokka ja omistajan yhteystiedot.

Epäselvissä tapauksissa tulosten hyväksymisestä päättää Suomen Villakoirakerho ry:n hallitus. Puutteellisia tai myöhästyneitä tietoja ei huomioida.


Palkintojen jakaminen


Vuoden rally-tokovillakoira -kilpailusta palkitaan voittaja. Vuoden rally-tokotulokas -ja vuoden nuori rally-toko-ohjaaja -kilpailuista palkitaan voittaja. Palkinnot jaetaan kilpailukautta seuraavan vuoden Suomen Villakoirakerho ry:n erikoisnäyttelyssä.


Sääntöihin voi tehdä muutoksia vain Suomen Villakoirakerho ry:n hallitus. Säännöt astuvat voimaan 1.1.2018.


Tulospisteet

Kolmen (3) tuloksen perusteella annetaan tulospisteitä seuraavan taulukon mukaisesti.
Arvokisapisteet

Arvokisoista saa lisäpisteitä alla olevan taulukon mukaisesti. 1-tuloksista arvokisoissa (SM-kisat, piirinmestaruus) saa 2 lisäpistettä riippumatta luokasta.


Osallistumispisteet

Osallistumisesta arvokisoihin saa pisteitä alla olevan taulukon mukaisesti. Piirinmestaruus- ja SM-kisoista saa pisteet myös joukkueessa kilpailemisesta.
Lisätietoa Alli Arppe, toko@villakoirakerho.com

RALLY-TOKO

Vuoden rallytokovillakoira -kilpailun säännöt

LUOKKA

95-100 pistettä

90-94

pistettä

80-89

pistettä

70-79

pistettä

ALO

8

7

5

3


AVO

10

9

7

5


VOI

12

11

9

7


MES

14

13

11

9


Sijoitus

Villakoirien rally-toko-mestaruuskisat

Piirin mestaruudet

SM-kilpailut

I

8

10

15

II

6

8

12

III

4

6

10


Rotumestaruus-kilpailut

Piirinmestaruus-kilpailut

SM-kilpailut

Osallistuminen

1

1

2

Hyväksytty tulos

1

1

2

TULOKSIA:


2019


2018