© Suomen Villakoirakerho r.y.  Finska Pudelklubben

Suomen Villakoirakerho SVK - Finska Pudelklubben FPK r.y. Virallinen rotujärjestö

ENGLISHTarkista aina ajantasaiset tiedot Optigenilta http://www.optigen.com/opt9_price_page_new_format.html

Linkistä löytyy myös ajankohtaiset 20/20 klinikat joiden avulla voi saada alennusta maksuista. 5% lisäalennuksen saa syöttämällä koiran tiedot etukäteen lomakkeelle.


Prcd PRA Optigen ohje testaukseen


Tiedote 1.6.2005:


Optigen on saanut PRA prcd-muodon geenimutaatiotestin valmiiksi. Tieto julkaistiin 1.6.2005. Optigen on testannut ennen 1.3.2004 markkeritestillä testatut koirat uudelleen ilman lisäkustannuksia ja on lähettänyt varmistettuja tuloksia asiakkailleen. Noin 2,5% lausunnoista muuttui parempaan suuntaan ja 0,6 prosenttia huononi. Loput pysyivät ennallaan. Mutaatiotestin tulos on täysin varma prcd-muodon suhteen.


Uudet merkinnät tuloksille ovat Terve (Normal/Clear, entinen A), Kantaja (Carrier, entinen B) ja Sairas (Affected, entinen C). Kaikki 1.3.2004 jälkeen testatut koirat ovat automaattisesti testatut myös mutaatiotestillä ja lausunnot voi suoraan kääntää kirjainkoodeista joko terveeksi, kantajaksi tai sairaaksi. Tätä ennen testattujen koirien omistajat ovat saaneet kotiin uuden lausunnon joka kannattaa lähettää jalostustoimikunnan sihteerille joko sähköpostitse osoitteella jaana.rinkinen@gmail.com tai tavallisella postilla osoitteeseen Jaana Rinkinen, Riihelänkatu 54, 15810 Lahti niin lisäämme diagnoosin listalle.