Agility

Agility-yhteyshenkilönä toimii Alli Arppe
puh. 040 415 8481 agility@villakoirakerho.com

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Lisätietoa agilitystä löydät Suomen Agilityliiton SAGI:n sivuilta
http://www.agilityliitto.fi/

Tuloksia kilpailuista löytyy Suomen Kennelliiton jalostustietokannasta
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulokset.aspx?R=172&Lang=fi

Agilitymestaruus

Suomen Villakoirakerho ry:n järjestämistä rotumestaruuksista agilityssa kilpaillaan vuosittain.

Mestaruuskilpailun järjestämisestä vastaa Suomen Villakoirakerho ry, joka voi myöntää järjestämisoikeuden jollekin paikallisosastolle tai muulle taholle. Agilitymestaruudesta kilpailevat Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin rekisteröidyt villakoirat. Koiran omistajan ja ohjaajan on oltava Suomen Villakoirakerho ry:n jäseniä ja jäsenmaksun on oltava maksettuna ko. vuodelta.

Agilitymestaruudesta kisataan virallisilla 3. luokan radoilla ja muut tasoluokat (1.-2. luokkalaiset) voivat osallistua mestaruusradoille ulkopuolisina virallisten starttien jälkeen. Alemmille tasoluokille ei anneta aikatasoitusta. Jokaisessa kokoluokassa (pikkumini, mini, medi, pikkumaksi ja maksi) kisataan mestaruudesta, jolloin agilitymestareita voi olla viisi (yksi/xs-s-m-sl-l). Mestaruudet ratkaistaan ensisijaisesti kahden radan yhteistuloksella, tasatilanteessa painoarvo agilityradalla.

Mikäli koirakko ei saa tulosta molemmilta radoilta, sijoitus määräytyy yhdeltä radalta saadun tuloksen mukaan seuraavasti:
agilityradan nollatulokset
hyppyradan nollatulokset
radalta saatujen virhe-/aikavirhepisteiden mukaan.

Jokaisesta kokoluokasta palkitaan vähintään voittaja.

Mestaruuskilpailuista ilmoitetaan Suomen Villakoirakerho ry:n virallisilla nettisivuilla, Facebook-ryhmässä ja Puudeli-lehdessä viimeistään kolme kuukautta ennen kilpailuja.

Sääntöihin voi tehdä muutoksia ainoastaan Suomen Villakoirakerho ry:n hallitus. Säännöt astuvat voimaan 31.7.2018.

Vuoden Agilityvillakoira

Tulokset tulee olla lähetettynä 15.1. klo 24:00 mennessä. Myöhästyneitä tuloksia ei huomioida. Agilitytulosten ilmoittamista helpottaaksemme olemme luoneet kaavakkeen, joka laskee koirakon pisteet automaattisesti sen jälkeen, kun tulokset on sinne kirjattu. Lisätietoja agility@villakoirakerho.com

Kaavake:
http://bot.fi/2w3s

Osallistumisoikeus
Vuoden agilityvillakoira-, Vuoden agilitytulokasvillakoira- ja Vuoden nuori agilityohjaaja -kilpailuihin voivat osallistua Suomessa rekisteröidyt Suomen Villakoirakerho ry:n jäsenten villakoirat. Koiran omistajan ja ohjaajan/ohjaajien on oltava Suomen Villakoirakerho ry:n jäseniä ja jäsenmaksun on oltava maksettuna ko. kisavuodelta. Mikäli koiralla on useampia omistajia, riittää, että yksi heistä on Suomen Villakoirakerho ry:n jäsen.

Vuoden agilityvillakoira -kilpailuihin voivat osallistua kaikki kilpailukauden aikana virallisissa kilpailuissa kisanneet villakoirat.

Vuoden agilitytulokasvillakoira-kilpailuun voivat osallistua ne villakoirat, jotka ovat aloittaneet kisaamisen kilpailukauden aikana tai edellisenä kilpailukautena, mutta osallistuneet edellisellä kaudella korkeintaan viiteen (5) kilpailuun (starttiin) ja kisanneet kilpailukaudella edelleen ykkösluokassa.

Vuoden nuori agilityohjaaja –kilpailun osallistumisoikeus alkaa sen vuoden alusta, jonka aikana ohjaaja täyttää kymmenen (10) vuotta ja päättyy sen vuoden lopussa, jonka aikana ohjaaja täyttää 17 vuotta. Vuoden nuori agilityohjaaja-kilpailuun osallistuvien tulee ilmoittaa tulosten ilmoittamisen yhteydessä ohjaajan syntymäaika sekä erikseen mainita osallistuminen ko. kilpailusarjaan.

Pisteiden laskemisesta
Kilpailuiden tulosten tulee olla Suomen Kennelliiton virallisten 1.-, 2.- ja/tai 3.-luokkien yksilökilpailuista. Mukaan ei lasketa joukkuekilpailuja.

1. Vuoden agilityvillakoira –pisteitä laskettaessa otetaan huomioon vähintään viisi (5) tai enintään kymmenen (10) tulosta. Kilpailuista jaetaan tulos- ja sijoituspisteitä sekä erillisistä ansioista lisäpisteitä. Tulokset voivat olla 1.-, 2.- tai 3.-luokasta.
2. Vuoden agilitytulokasvillakoira –pisteisiin lasketaan vähintään kolme (3) tai enintään kuusi (6) tulosta, jotka on saavutettu kilpailukauden aikana 1.- ja 2.-luokista.
3. Vuoden nuori agilityohjaaja-pisteet lasketaan kuten Vuoden agilityvillakoira –kilpailun pisteet.

Mikäli useampi koira saa saman pistemäärän, lasketaan koiran kaikki sen vuoden aikana saavutetut nollat yhteen ja voittaja on se, jolla on enemmän nollatuloksia. Mikäli nollatuloksetkin menevät tasan, on voittaja se, jolla on eniten 1. sijoja, 2. sijoja jne.

Kilpailuaika
Kilpailuaika on kalenterivuosi.

Tulosten ilmoittaminen
Tulokset tulee lähettää sähköpostitse tai postitse tammikuun 5. päivään mennessä (postileima) Puudeli-lehdessä ja kerhon nettisivuilla mainittuun osoitteeseen.

Tulokset tulee kopioida Suomen Kennelliiton (SKL) tai Suomen Agilityliiton (SAGI) kotisivuilta. Niiden tulosten osalta, jotka eivät vielä näy kyseisillä sivustoilla, tulee toimittaa kopio kilpailukirjasta, tuomarin sihteerin lipukkeesta tai muusta luotettavasta tuloslistauksesta.

Tuloksista kertyneet pisteet tulee itse laskea valmiiksi pistetaulukon mukaisesti excel-lomakkeelle. Lisäksi tulee ilmoittaa koiran viralliset tiedot, kilpailuluokka ja omistajan yhteystiedot. Kysymyksissä ota yhteyttä ilmoittautumisten vastaanottajaan.

Epäselvissä tapauksissa tulosten hyväksymisestä päättää Suomen Villakoirakerho ry:n hallitus. Puuttellisia tai myöhästyneitä tietoja ei huomioida.

Palkintojen jakaminen
Vuoden agilityvillakoira –kilpailussa palkitaan voittajat pikkumini-, mini-, medi-, pikkumaksi- ja maksiluokissa. Vuoden agilitytulokasvillakoira ja Vuoden nuori ohjaaja -kilpailuissa palkitaan voittajat. Palkinnot jaetaan kilpailuvuotta seuraavan vuoden Suomen Villakoirakerho ry:n erikoisnäyttelyssä.

Sääntöihin voi tehdä muutoksia vain Suomen Villakoirakerho ry:n hallitus. Säännöt astuvat voimaan 1.1.2018.

Tulos- ja sijoituspisteet
Kymmenen (10) tuloksen perusteella annetaan tulos- ja sijoituspisteitä seuraavien taulukoiden mukaisesti.

SM-Agilityjoukkue

Suomen Villakoirakerho (SVK) lähettää joukkueet agilityn SM-kisoihin 24.8.2024 Valkeakoskelle kaikkiin säkäluokkiin, jos hakijoita edustusjoukkueisiin on riittävästi.

Joukkueen koko on 4 koirakkoa + 1 varakoirakko. Joukkueeseen valittavilla koirilla tulee olla osallistumisoikeus agilityn ylimpään kilpailuluokkaan sekä edustusoikeus omasta lisenssiseurasta (yleensä ensin pitää hakea oman seuran joukkueeseen) sekä ohjaajan tulee olla SVK:n jäsen ja koiran rekisteröity villakoiraksi.

Joukkueeseen haku tapahtuu täyttämällä lomake https://forms.gle/8HzYSDrcLTwoJ1U77 tiistaihin 30.7.2024 klo 23.59 mennessä

Joukkueet valitaan 31.7.2024 rankingin mukaan. Koska lisenssiseurat valitsevat ensin joukkueensa, SVK:n joukkue varmistuu vasta elokuun alussa. Mikäli oma tilanne joukkueeseen pääsyssä mietityttää, voi asiaa tiedustella etukäteen sähköpostilla agility@villakoirakerho.com.

Suomen Villakoirakerho maksaa joukkueiden ilmoittautumiset ja joukkueen jäsenille edustuspaidat.